Hjem Events Studietur til Piemonte- Lean og lærende organisasjoner.

Studietur til Piemonte- Lean og lærende organisasjoner.

Turen er utsatt til vår/høst 2023 grunnet usikkerhet rundet Covid-19.
Meld gjerne din interesse hvis du ønsker å være med på tur.

 

Blir du med og oppleve det beste Piemonte i Italia har by på. Flowit og TPM Lean Brukernettverket i samarbeid med Bjarne Berg Wig inviterer dere med på studietur til Albergo del Vino.
Vi vil ta dere med til Bjarne Berg Wig sitt paradis i Piemonte som ligger nær provinsen Asti. Han og kona Gabriella har skapt det perfekte stedet hvor opplevelser møter læring.

Programmet er nå klart, og i løpet av fire dager skal vi ta for oss mange spennende emner innen ledelse som systemtenkning, ulike krav til lederferdigheter og utfordringer i strategisk og operativt lederskap.

Les brosjyren og få mer informasjon om Piemonte

 

Programmet vil ta utgangspunkt i de seks grunnelementene i LOS Speilet

Dette er nøkkelelementer for å utvikle en sterkere lærings- og forbedringskultur.

Dette er kjerneutfordringer for oss som ledere som vi vil drøfte gjennom hele seminaret.1. Har vi felles siktelinje? Har vi en delt visjon?

2. Har vi et trygt og støttende læremiljø?

3. Bygger vi på den beste kunnskapen/praksis?

4. Har vi selvledelse? Utvikler vi dyktige team?

5. Forbedrer vi oss kontinuerlig?

6. Deler vi læring?

Praktisk informasjon:

Pris for medlemmer av TPM Lean Brukernettverket: kr. 18 500,- ekskl. mva. For andre er prisen: kr. 19 500,- ekskl. mva.
Prisen inkluderer hele samlingen med fly, transport, faglig materiell, overnatting, frokost, lunsj, middag.
Merk: Prisen forutsetter fly billett pris til ca. kr. 4000,- Noe pris justering kan derfor forekomme.Faglig resurs er: Lauritz Løvø, Bjarne Berg Wig og Tom Ivar Omdahl

hus

Albergo del Vino er gammel Piemontesisk cascina som er rehabilitert til et topp moderne seminarsted. Albergo del Vino har fire klassiske leiligheter. Overnatting i delte leiligheter. Alle leiligheter har egne bad og minikjøkken og en mini-vinbar. Hele eiendommen har tilgang til raskt internett. Det er et modernekonferanserom, innendørs og utendørs kjøkken , vinkjeller, basseng (3,6×8,6), mini gym og en begynnende egen vinproduksjon.

Læringsbesøk hos Vinicola Arno. Her vil lederen fortelle om sin lærings og forbedringsreise gjennom de siste årene. Vi skal gå gemba-tur på vingården og vi skal smake på deres prisbelønte røde og hvite viner. Dette blir en helt unik læringsopplevelse innen lærende organisasjon, samtidig som vi blir kjent med utfordringene knyttet til Piemontes berømte viner.

Fasilitator Bjarne Berg Wig fra Institute for Learning Organizations: Programmet vil ta utgangspunkt i de seks grunnelementene i LOS Speilet. Dette er nøkkelelementer for å utvikle en sterkere lærings- og forbedringskultur. Dette er kjerneutfordringer for oss som ledere som vi vil drøfte gjennom hele seminaret.

Kort om

Lauritz Løvø

Erfaren administrerende direktør med solid kompetanse og erfaring med arbeid i olje- og energiindustrien. 15 års erfaring med å lede virksomheter som jobber innen energi- og oljeindustrien etter Lean filosofien. Dyktig innen forhandling, endringsledelse, LEAN-ledelse, petroleum, energiindustri, driftsledelse og innkjøp. Solid utdannelse fra Høgskulen på Vestlandet.

Tom Ivar Omdahl

Meget gode pedagogiske evner som brukes til coaching, undervisning og fasilitering i endringsprosesser. God Lean erfaring fra off. virksomheter og tjenesteytende sektor. Fremhever her arbeid med involverende strategisk arbeid, verdistrømskartlegging og økonomisk forståelse for visualisering av mål med tavlebruk som relevante metoder til å støtte forbedringsprosessene. God på å utvikle de relasjonelle ferdighetene til alle deltagerne i forbedringsarbeidet.

Bjarne Berg Wig

Erfaring fra utviklingen og ledelse av TQM-praksis i Norge de siste 20 årene. Han er utdannet fra Norsk teknisk institutt og Juran Institute Inc. i USA.Bjarne Berg Wig er en av de mest praktisk erfarne leder- og ledercoachene i Europa og er forfatter av flere bøker om ledelseskvalitet. Hans unike bakgrunn som industrifagarbeider, soldat, fagforeningsleder, idrettsutøver, lokalt parlamentsmedlem, industrileder og klyngetilrettelegger gjør ham til en virkelig «tung vekt» i å utvikle læringsfellesskap.

 

Timeplan

Onsdag 4.mai

Ankomst
Malpensa flyplass
18:00
Velkomst aperitivo
20:00
Felles middag hos Dario ”Il Boschetto di Vignole”

Torsdag 5.mai

09:00
Frokost (Collazione)
10:00
Ledelse for lærende organisasjoner
13:30
Lunsj i Albergo del Vino
15:00
Lærende lederskap med systemtenkning
17:30
Læringsbesøk/gemba på Vingården Vinicola Arno
19:30
Middag Fontanabuona

Fredag 06. mai

09:00
Frokost
10:00
Marked i Nizza
13:30
Lunsj i Nizza
15:30
Utfordringer i vårt strategisk og operative lederskap
17:30
Aperitivo Tom Ivar Omdahl 60 årsfeiring!
19:30
Festmiddag hos Tony Festa

Lørdag 7. Mai

09:00
Frokost
10:30
Lederutfordringer (fortsetter)
13:00
Lunsj
17:00
Oppsummering av seminaret
18:00
Avslutningsfest- Grillfest

Søndag 8. Mai

10:00
Frokost og hjemreise

Lokal tid

  • Tidssone: America/New_York
  • Dato: mai 04 - 08 2022

Kostnad

19500 NOK

Lokasjon

Piemonte
ALBERGO DEL VINO
Kategorier
Flowit

Arrangør

Flowit
Telefon
(+47) 52 73 73 33
E-post
flowit@flowit.no
Nettsted
https://flowit.no/
QR-kode

"Fenriken" - Geir Aker fra Kompanu Lauritzen

På TV fremstår fenriken i Kompani Lauritzen som streng og med myndig disiplin. I over 10 år i Forsvaret utdannet han både ledere og soldater. Likhetene er flere enn forskjellene fra militært til sivilt, og tydelighet er en av favorittemaene til Geir. Med kunnskap om formidling kombinert med relasjonell ferdighet - Geir leverer sitt budskap på en humoristisk måte, og med et alvor som gir troverdighet.

This will close in 0 seconds

Clas Brede Bråthen, sportsjef.

Clas Brede Bråthen er en viktig frontfigur for en likestilt idrett. Han har kjempet for at jenter fått akkurat de samme mulighetene i bakken som gutter. Han har fått imponerende støtte, stått i stormen og vunnet frem!

Han er opptatt av hvordan man ivaretar utøverne og finne løsninger som sikrer både utøverne og hoppsportens interesse. Etter 17 år i sjefsstolen har Clas en solid ledererfaring og vil i sitt foredrag prate om ledelse, involvering, engasjement, teamutvikling og det å sette seg mål.

This will close in 0 seconds

Cathrine Westmork - AOF Fagskolen

Ferdig utdannet – eller bare ferdig? AOF Fagskolens rolle som dynamisk kompetansepartner i et samfunn med stadig større behov for omstillingsdyktighet.

This will close in 0 seconds

Kristin Ålmo

Bli kjent med Kristin Ålmo! Ho er leiar for tenesteutvikling og digitalisering i fylkeskommunen og er over snittet interessert i organisasjonar og organisasjonsprosessar.

Ho synes organisasjonar er spennande, og særleg forholdet mellom organisasjonars struktur, kultur og prosessar. Ho er fascinert av korleis moderne organisasjonar alltid er i bevegelse og må omsetje og tilpasse seg organisasjonstrendar, kontinuerlege endringar i brukarbehov og krav frå samfunnet som dei er ein del av.

This will close in 0 seconds

Eskil Domben

Eskil har pedagogisk bachelorutdanning med videreutdanning fra VID vitenskapelige høgskole i Oslo. Han har jobbet som lærer, prosjektleder, metodeutvikler, foredragsholder og høgskolelærer ved VID vitenskapelige høgskole i Oslo.

Eskil Domben brenner også for:

  • Å bevisstgjøre almennheten om at det å gjøre feil ikke nødvendigvis en dårlig ting, snarer tvert imot, man lærer mest av å feile, da feiling betyr læring!
  • Growth mindset (veksttankesett)
  • Positiv psykologi
  • Styrkebasert tilnærming

This will close in 0 seconds

Roar Brekke- konferansier og stand up torsdag kveld

Roar Brekke er blant landets mest erfarne standupkomikere og konferansierer. Han debuterte allerede i 1996, har gjort over 2000 opptredener og satt opp hele 4 enmannsshow. For det siste showet ”All verdens tid” ble han nominert til Nrks Komipris for Beste standup. Det er blitt En rekke strålende anmeldelser fra pressen, og en like høy stjerne hos humor glade vestlendinger. Han er opprinnelig fra Odda, tobarnsfar - og det er herlige observasjoner av hverdagsliv som
er hovedfokus. Dessuten elsker han å gå inn i karakterer og bruke mimikk og kroppsspråk for å lokke frem gaplatteren.

This will close in 0 seconds

Eirik Normann Hansen

Eirik Norman Hansen sin lidenskap er å inspirere, motivere og opplyse mennesker om hvor fantastisk verden rundt oss kan bli. Han brenner for den digitale verden og alt det spennende som skjer og hvilken effekt det har på oss mennesker, samfunnet og næringslivet. Den teknologiske utviklingen gir oss muligheter vi aldri før har hatt, og det er vår jobb å gjøre de rette valgene sammen.

Tema: Den teknologiske utviklingen og hva dette betyr for oss mennesker.

This will close in 0 seconds

Torbjørn Netland- Professor i Production and Operations Management

Torbjørn tar et skråblikk på lean og spør om tiden er over for klassiske lean prosjekter. Mulighetene i nye digitale teknologier er overveldende. Hvor skal man begynne? Hva skal man fokusere på? Hvordan utløser man synergier mellom lean implementering og digitalisering? Basert på ferske resultater fra forskning, viser Torbjørn praktiske eksempler på nye former for forbedringsarbeid i ledende internasjonal bedrifter.

Tema: Nye tider, nye muligheter: Hvordan utnytte digitale teknologier i samspill med lean.

This will close in 0 seconds

Johan Häggström

Senior Director Manufacturing Excellence at the Getinge Group. Getinge is a MedTech company with 25 000 customers in more than 135 countries and it has 20 production sites in 9 countries

Johan is driving a Lean transformation program with an end to end perspective focusing the Supply Chain. Key deliverables are to improve the performance of production flows and to establish a Continuous Improvement Culture. In his role Johan is training and coaching the management teams of the Getinge sites. Johan has worked with Lean transformation in more than 19 years and has had several senior operational roles in supply chain organizations of international companies.

This will close in 0 seconds

Pia Anhede

Pia has over 30 years of experience in the area of implementing lean, organizational change and creating a system of continuous improvement with sustainable results. Her focus is building capability through an integration of training, implementing and coaching clients. She has a long experience from a wide range of large scale improvements in over 15 countries and has work with the industry as well as the service and healthcare sector.

This will close in 0 seconds

Per Arnstein Aamot

De siste to årene har Dyreparken måtte endre og juster driften deres på grunn av pandemien. Mange av forbedringene og justeringene hadde vi brukt lang tid på hvis det ikke var for pandemien. Hør hvordan Dyreparken jobbet med endringene og hva som er den foreløpig nye normalen i Dyreparken.

Per har vært konsernsjef i Dyreparken i Kristiansand siden 2017, etter å ha fått sin første jobb i Dyreparken som 11.åring.

This will close in 0 seconds

Anette Lindekleiv Olsen

Anette begynte i Dyreparken som 16 åring før hun utdannet seg som sykepleier. Etter 5 år som sykepleier ønsket hun seg tilbake til Dyreparken hvor hun kunne være med å påvirke arbeidsplassen i større grad. I dag jobber hun med det som heter Dyreparken litt bedre enn i går, dette er LEAN arbeidet til Dyreparken.

Sammen med Per Arnstein Aamot skal hun har foredrag om «Den foreløpige nye normalen i Dyreparken».

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

Linda Gräfe

Er fasinert av endring og positiv utvikling. Hun liker å jobbe frem potensialet i hvert enkelt menneske ved å trygge til endring og vekst. Linda har jobbet med mennesker og endringsprosesser siden 2008. Hun er terapeut og bedriftseier. Hun blir trigget av krevende, komplekse caser for å kunne bidra med endring.

Er du sliten av å håndtere konflikter eller «vanskelige» medarbeidere? Linda vil gi ledere en måte å finne løsninger på via LØFT. Løsnings fokusert tilnærming er en måte å komme frem til løsninger på, mellom mennesker, uten å sette søkelys på problemet. Vi skal øve på å jakte løsninger! Denne metoden kan gi raske og fascinerende endringsmuligheter.

Linda setter språket vi bruker og måten vi stiller spørsmål på i sentrum. Det vil bli fokusert på hvordan du snakker med dine ansatte og hvordan du lytter. Workshopen vil gi deg selvinnsikt, selvutvikling og nye strategier for å finne løsninger på arbeidsplassen din.

This will close in 0 seconds

Thorleif Sire

Er en strategisk rådgiver som inspirerer til langsiktig og systematisk  forbedringsarbeid. Han brenner for å overføre vår læring slik at dere selv skaper langsiktige resultater for deres virksomhet og samfunnet.
Sammen med Pia Anhede vil han lede to workshop under konferansen.

Torsdag 8. september: Forbedringslederrollen
Fredag 9. september: Kata, A3 og problemløsning.

This will close in 0 seconds

Elise E. Mojord

Hun har hvitt, gult og grønt belte i Lean, og engasjerer seg for endringsledelse, organisasjonsutvikling og strategi. Hun har tidligere erfaring som daglig leder, prosjektleder og styrearbeid. Sammen med Josefine har hun arbeidet på bachelorprosjektet «null feil», som kartla lukket legemiddelsløyfe prosessen med forbedringsmuligheter. Elise og Josefine har også utviklet et kurs for Lean i spesialhelsetjeneste.

This will close in 0 seconds

Josefine K. Blixencrone

Hun har hvitt og gult belte i Lean, samt erfaring innenfor prosjektledelse, strategiarbeid og produkt & tjenesteutvikling. Josefine engasjerer seg for endringsledelse, strategi utvikling og innovasjon. Sammen med Elise skal Josefine gå igjennom forbedringspotensialer i helsevesenet og gjennomføre en workshop knyttet til forbedringsarbeid i komplekse økosystemer.

This will close in 0 seconds

Lauritz Løvø

Lauritz vil i denne workshopen hjelpe deltagerne å forstå hva de må prioritere å ta tak i for å lykkes med overgang til å lede organisasjonen etter LEAN prinsippene.

Nivå: For ledere på mellomledere og toppledere.

 

This will close in 0 seconds

Kristin Beate Risvand Mo

IDE-programmet er Bergen kommunes satsing på Lean og kontinuerlig forbedringsarbeid. Vi startet opp i 2019 og målet vårt er å bli overflødige slik at Lean-arbeidet lever videre uten oss. Møt programleder Kristin Beate Risvand Mo som gir ett innblikk i strategien til programmet og erfaringer så langt. Du får også treffe en av endrinsagentene i IDE som forteller om sin jobb og deler resultater fra arbeidet.

This will close in 0 seconds

Janne Bie Kaarud

Janne har en sterk lidenskap for utvikling og forbedring. Hun har lang erfaring med forbedringer innenfor både engineering, innkjøp og construction. Det som opptar henne mye, er menneskene som må igjennom en endringsprosess under og etter at en arbeidsprosess er forbedret. I foredraget vil hun, sammen med Johar Mæhle, VP Construction, fortelle om 5S på yarden, leveransefokus i engineering samt anvendelse av digitalisering for construction.

This will close in 0 seconds