Årets TPM-Lean nettverkskonferanse

planet

Lean din vei til bærekraftig utvikling

For første gang skal vi ved hjelp av Lean som metode, koble sammen konkurransekraft og bærekraft på vår TPM-Lean nettverkskonferanse 9.-10. september i år. Dette gjør vi fordi mange ikke vet hvordan de skal tilnærme seg bærekraft samtidig som mange må bedre sin konkurransekraft etter atten måneder med utfordringer knyttet til Covid-19.

Hvordan kan årets TPM-Lean nettverkskonferanse gjøre en forskjell?

Som teknisk arrangør av konferansen har selvfølgelig Flowit AS store ambisjoner. Likevel er det ikke vi som kan gjøre en forskjell, det kan du!

Målet til konferansen er å sikre varig endret adferd. Som arrangør har vi jobbet bevisst med dette de siste årene, og tilbakemeldingene viser at vi lykkes. På konferansen skal du lære om hvordan Lean kan være med å utvikle bærekraft som konkurransefortrinn. Du skal bli inspirert av andres erfaringer rundt utvikling av teknologi og metoder, og du skal utvikle deg til å ta grep som vil sikre bedrifen din både bærekraft og konkurransekraft.

Sjekk ut bærekraftsmål 17

Hva er nytt med dette?

Mange virksomheter jobber med bærekraft i dag uten å vite den. Dette er mulig fordi vårt fokus naturlig nok er på å drive effektivt, og det er det ikke noe galt i. Samtidig som vi «jager» effektvitet implementerer vi nye metoder, som uten at vi tenker over det gjør oss mer bærekraftigere. Blir vi flinkere i å sette dette i system, vil det også styrke vår merkevare som en bærekraftig virksomhet. Og hvorfor er dette viktig? Siden Brundtlandkommisjonen i 1987 for første gang definerte bærekraftig utvikling som «dagens behov ikke må gå på bekostning av fremtidige generasjoner», har kravene fra ulike regjeringer og myndighetene blitt skjerpet. I dag har de fleste store norske selskap implementert strategiske mål rundt området, og stadig flere av disse har også forventninger til sine underleverandører, og i offentlige anbud begynner det å bli et krav.

Noen av årets spennende foredragsholdere:

  • Tidligere håndballspiller Håvard Tveten om kraven i å være lagspiller.
  • Racerbilsjåfør Roar Lindland om å presse grenser på fire hjul.
  • Innovasjon Norge – om bærekraft og konkurransekraft;
  • Haugstad Møbel – om bærekra i praksis.
  • Oceaneering – om Lean som metode i over 10 år.

Oppdatert program finner du til enhver tid på www.leankonferanse.no. Vi gleder oss til å se deg på konferansen!

box

Bærekraftsmål nr 17

TPM-Lean brukernenettverk ble etablert i 2009 for å styrke samarbeidet mellom Leanvirksomheter. I dag er vi omtrent 60 virksomheter. Vi ser, spesielt gjennom det siste årets aktvitet, at viljen til å dele erfaringer ikke har blitt mindre. På samme måte som forbedringstiltak er bærekraftstilltak ofte ikke forretningssensitiv informasjon. Derfor er det viktig at vi deler og samarbeider for å nå målene. Da blir alle bedre og samtlige vil tjene på dette.

people

Ungdommen leder an

Med yngre generasjoner kommer endring. Dette ser vi spesielt innen miljø og bærekraft;. Anført av Gretha Thunberg har ungdommer i hele verden streiket for miljø og for en mer bærekraftig politikk i alle land. Dette viser at de som vil møte forventninger og føringer fra ulike regjeringer og myndigheter fremover vil måtte ha et helt annet fokus på bærekraft;. De vil stille krav til oss som driver virksomhetene og de vil antagelig ha et helt annet fremtidsperspektiv.

Bærekraft er bra for «butikken

FNs bærekraftsmål gjør at rammebettingelsene i offentlig og privat sektor endres. Krav om teknologiske nyvinninger og økt fokus på bærekraftige produkter og tjenester, påvirker forretningsmodeller og praksis. Dette skjer samtidig som vi ser at fremtidens forbrukere trekkes mot virksomheter som ønsker å bidra til positiv endring i verden. Det leder virksomhetene i retning av å ikke lenger bare se på finansiell avkastning, men også sosialt ansvar som påvirker deres strategi, markedsføring og kommunikasjonsformer. Det ligger enorme muligheter for verdiskapning i grensesnittet mellom ny teknologi, digitalisering, nye markeder og bærekraft.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

"Fenriken" - Geir Aker fra Kompanu Lauritzen

På TV fremstår fenriken i Kompani Lauritzen som streng og med myndig disiplin. I over 10 år i Forsvaret utdannet han både ledere og soldater. Likhetene er flere enn forskjellene fra militært til sivilt, og tydelighet er en av favorittemaene til Geir. Med kunnskap om formidling kombinert med relasjonell ferdighet - Geir leverer sitt budskap på en humoristisk måte, og med et alvor som gir troverdighet.

This will close in 0 seconds

Clas Brede Bråthen, sportsjef.

Clas Brede Bråthen er en viktig frontfigur for en likestilt idrett. Han har kjempet for at jenter fått akkurat de samme mulighetene i bakken som gutter. Han har fått imponerende støtte, stått i stormen og vunnet frem!

Han er opptatt av hvordan man ivaretar utøverne og finne løsninger som sikrer både utøverne og hoppsportens interesse. Etter 17 år i sjefsstolen har Clas en solid ledererfaring og vil i sitt foredrag prate om ledelse, involvering, engasjement, teamutvikling og det å sette seg mål.

This will close in 0 seconds

Cathrine Westmork - AOF Fagskolen

Ferdig utdannet – eller bare ferdig? AOF Fagskolens rolle som dynamisk kompetansepartner i et samfunn med stadig større behov for omstillingsdyktighet.

This will close in 0 seconds

Kristin Ålmo

Bli kjent med Kristin Ålmo! Ho er leiar for tenesteutvikling og digitalisering i fylkeskommunen og er over snittet interessert i organisasjonar og organisasjonsprosessar.

Ho synes organisasjonar er spennande, og særleg forholdet mellom organisasjonars struktur, kultur og prosessar. Ho er fascinert av korleis moderne organisasjonar alltid er i bevegelse og må omsetje og tilpasse seg organisasjonstrendar, kontinuerlege endringar i brukarbehov og krav frå samfunnet som dei er ein del av.

This will close in 0 seconds

Eskil Domben

Eskil har pedagogisk bachelorutdanning med videreutdanning fra VID vitenskapelige høgskole i Oslo. Han har jobbet som lærer, prosjektleder, metodeutvikler, foredragsholder og høgskolelærer ved VID vitenskapelige høgskole i Oslo.

Eskil Domben brenner også for:

  • Å bevisstgjøre almennheten om at det å gjøre feil ikke nødvendigvis en dårlig ting, snarer tvert imot, man lærer mest av å feile, da feiling betyr læring!
  • Growth mindset (veksttankesett)
  • Positiv psykologi
  • Styrkebasert tilnærming

This will close in 0 seconds

Roar Brekke- konferansier og stand up torsdag kveld

Roar Brekke er blant landets mest erfarne standupkomikere og konferansierer. Han debuterte allerede i 1996, har gjort over 2000 opptredener og satt opp hele 4 enmannsshow. For det siste showet ”All verdens tid” ble han nominert til Nrks Komipris for Beste standup. Det er blitt En rekke strålende anmeldelser fra pressen, og en like høy stjerne hos humor glade vestlendinger. Han er opprinnelig fra Odda, tobarnsfar - og det er herlige observasjoner av hverdagsliv som
er hovedfokus. Dessuten elsker han å gå inn i karakterer og bruke mimikk og kroppsspråk for å lokke frem gaplatteren.

This will close in 0 seconds

Eirik Normann Hansen

Eirik Norman Hansen sin lidenskap er å inspirere, motivere og opplyse mennesker om hvor fantastisk verden rundt oss kan bli. Han brenner for den digitale verden og alt det spennende som skjer og hvilken effekt det har på oss mennesker, samfunnet og næringslivet. Den teknologiske utviklingen gir oss muligheter vi aldri før har hatt, og det er vår jobb å gjøre de rette valgene sammen.

Tema: Den teknologiske utviklingen og hva dette betyr for oss mennesker.

This will close in 0 seconds

Torbjørn Netland- Professor i Production and Operations Management

Torbjørn tar et skråblikk på lean og spør om tiden er over for klassiske lean prosjekter. Mulighetene i nye digitale teknologier er overveldende. Hvor skal man begynne? Hva skal man fokusere på? Hvordan utløser man synergier mellom lean implementering og digitalisering? Basert på ferske resultater fra forskning, viser Torbjørn praktiske eksempler på nye former for forbedringsarbeid i ledende internasjonal bedrifter.

Tema: Nye tider, nye muligheter: Hvordan utnytte digitale teknologier i samspill med lean.

This will close in 0 seconds

Johan Häggström

Senior Director Manufacturing Excellence at the Getinge Group. Getinge is a MedTech company with 25 000 customers in more than 135 countries and it has 20 production sites in 9 countries

Johan is driving a Lean transformation program with an end to end perspective focusing the Supply Chain. Key deliverables are to improve the performance of production flows and to establish a Continuous Improvement Culture. In his role Johan is training and coaching the management teams of the Getinge sites. Johan has worked with Lean transformation in more than 19 years and has had several senior operational roles in supply chain organizations of international companies.

This will close in 0 seconds

Pia Anhede

Pia has over 30 years of experience in the area of implementing lean, organizational change and creating a system of continuous improvement with sustainable results. Her focus is building capability through an integration of training, implementing and coaching clients. She has a long experience from a wide range of large scale improvements in over 15 countries and has work with the industry as well as the service and healthcare sector.

This will close in 0 seconds

Per Arnstein Aamot

De siste to årene har Dyreparken måtte endre og juster driften deres på grunn av pandemien. Mange av forbedringene og justeringene hadde vi brukt lang tid på hvis det ikke var for pandemien. Hør hvordan Dyreparken jobbet med endringene og hva som er den foreløpig nye normalen i Dyreparken.

Per har vært konsernsjef i Dyreparken i Kristiansand siden 2017, etter å ha fått sin første jobb i Dyreparken som 11.åring.

This will close in 0 seconds

Anette Lindekleiv Olsen

Anette begynte i Dyreparken som 16 åring før hun utdannet seg som sykepleier. Etter 5 år som sykepleier ønsket hun seg tilbake til Dyreparken hvor hun kunne være med å påvirke arbeidsplassen i større grad. I dag jobber hun med det som heter Dyreparken litt bedre enn i går, dette er LEAN arbeidet til Dyreparken.

Sammen med Per Arnstein Aamot skal hun har foredrag om «Den foreløpige nye normalen i Dyreparken».

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

Linda Gräfe

Er fasinert av endring og positiv utvikling. Hun liker å jobbe frem potensialet i hvert enkelt menneske ved å trygge til endring og vekst. Linda har jobbet med mennesker og endringsprosesser siden 2008. Hun er terapeut og bedriftseier. Hun blir trigget av krevende, komplekse caser for å kunne bidra med endring.

Er du sliten av å håndtere konflikter eller «vanskelige» medarbeidere? Linda vil gi ledere en måte å finne løsninger på via LØFT. Løsnings fokusert tilnærming er en måte å komme frem til løsninger på, mellom mennesker, uten å sette søkelys på problemet. Vi skal øve på å jakte løsninger! Denne metoden kan gi raske og fascinerende endringsmuligheter.

Linda setter språket vi bruker og måten vi stiller spørsmål på i sentrum. Det vil bli fokusert på hvordan du snakker med dine ansatte og hvordan du lytter. Workshopen vil gi deg selvinnsikt, selvutvikling og nye strategier for å finne løsninger på arbeidsplassen din.

This will close in 0 seconds

Thorleif Sire

Er en strategisk rådgiver som inspirerer til langsiktig og systematisk  forbedringsarbeid. Han brenner for å overføre vår læring slik at dere selv skaper langsiktige resultater for deres virksomhet og samfunnet.
Sammen med Pia Anhede vil han lede to workshop under konferansen.

Torsdag 8. september: Forbedringslederrollen
Fredag 9. september: Kata, A3 og problemløsning.

This will close in 0 seconds

Elise E. Mojord

Hun har hvitt, gult og grønt belte i Lean, og engasjerer seg for endringsledelse, organisasjonsutvikling og strategi. Hun har tidligere erfaring som daglig leder, prosjektleder og styrearbeid. Sammen med Josefine har hun arbeidet på bachelorprosjektet «null feil», som kartla lukket legemiddelsløyfe prosessen med forbedringsmuligheter. Elise og Josefine har også utviklet et kurs for Lean i spesialhelsetjeneste.

This will close in 0 seconds

Josefine K. Blixencrone

Hun har hvitt og gult belte i Lean, samt erfaring innenfor prosjektledelse, strategiarbeid og produkt & tjenesteutvikling. Josefine engasjerer seg for endringsledelse, strategi utvikling og innovasjon. Sammen med Elise skal Josefine gå igjennom forbedringspotensialer i helsevesenet og gjennomføre en workshop knyttet til forbedringsarbeid i komplekse økosystemer.

This will close in 0 seconds

Lauritz Løvø

Lauritz vil i denne workshopen hjelpe deltagerne å forstå hva de må prioritere å ta tak i for å lykkes med overgang til å lede organisasjonen etter LEAN prinsippene.

Nivå: For ledere på mellomledere og toppledere.

 

This will close in 0 seconds

Kristin Beate Risvand Mo

IDE-programmet er Bergen kommunes satsing på Lean og kontinuerlig forbedringsarbeid. Vi startet opp i 2019 og målet vårt er å bli overflødige slik at Lean-arbeidet lever videre uten oss. Møt programleder Kristin Beate Risvand Mo som gir ett innblikk i strategien til programmet og erfaringer så langt. Du får også treffe en av endrinsagentene i IDE som forteller om sin jobb og deler resultater fra arbeidet.

This will close in 0 seconds