TPM Lean Brukernettverket på bedriftsbesøk hos Framo, Alfa Laval

TPM Lean Brukernettverket i samarbeid med Flowit var så heldige å få besøke Framo en del av Alfa Laval.

bedriftsbesøk

TPM Lean Brukernettverket i samarbeid med Flowit  var så heldige å få besøke Framo en del av Alfa Laval.

Der ble vi møtt av Lars, en mann som tydelig var stolt over arbeidsplassen sin.

Framo er en bedrift som startet med å lage stekepanner og ferjestoler, det var i 1996 pumpe produksjonen startet. Lean satsingen startet i 2003 og i 2013 etablerte de Framo best preformance.

Som en del av rutinen kjører de tavlemøter hver dag, slik at de kan ta opp problemer, løse de eller om noen har ideer. De prøver å ha fokus på å jobbe smartere ikke nødvendigvis mer. De har fått nedgang i sykefravær, skader og det er økt trivsel på arbeidsplassen.

Det er også viktig å få frem at Framo er en lærling bedrift og har ca. 100 lærlinger hos seg.

Vi fikk en skikkelig bra gjennomgang av anlegget og bygget. De har egen velvære avdeling med svømmebasseng, treningsrom og badstu. Det er grunn nok til å ville jobbe der!

Som sagt, ble vi tatt i mot av Lars, som viste en utrolig stolt het over arbeidsplassen sin og arbeidet som er gjort. Det kom enda bedre frem under runden.

Litt om Framo
Framo AS holder til i Bergen, Norge. Fra begynnelsen i 1938 har selskapet vokst til en verdensomspennende organisasjon med datterselskaper på tre kontinenter. I dag er Framo AS med 1300 ansatte en ledende produsent av nedsenket pumpesystem for tankskip og offshore industri. Det arbeides aktivt med våre kunder og som gir kompetanse og erfaring. Med engasjement, strukturert arbeid og kontinuerlige forbedringer utvikler vi morgendagens pumpesystemer. Framo -produktene selges og betjenes kun av Framo. Framo AS er en del av Alfa Laval -gruppen og Bergen er forretningssenter for marine pumpesystemer i Alfa Laval -gruppen.

Framo Services AS er lokalisert i nye toppmoderne lokaler på Florvåg i Askøy kommune og er en del av Framo konsernet. Vi er ansvarlig for installasjon, oppstart, service og deleproduksjon og distribusjon for alle Framo sine pumpesystemer. Framo er en ledende produsent av nedsenkbare pumpesystemer for shipping og offshore industri.

Med vårt utvalg av produkter og tjenester, har vi også systemløsninger for å samle opp alle typer råolje eller raffinert olje. Vi har mulighet til å gjøre dette på et oljeutslipp i havoverflaten eller fra sunkne skip.

Vårt mål er å samarbeide tett med vår kunder slik at de får gleder av sine Framo pumper i mange år. Vi skal nå våre mål gjennom satsing på kunnskap, fagutdanning og avansert teknologi.

Andre nyheter

Skroll til toppen